Når storebror slår.

En mor kom til mig med en dreng på 3 som var begyndt at blive voldsom overfor sin 9 mdr. gamle lillebror. Han slog, sparkede, nev og væltede ham når han sad på gulvet.

Efter første besøg i familien fortalte mor at lillebror havde svært ved at spise og kunne ikke komme af med afføring. Han havde været på afføringsmiddel siden han blev født, og mor var meget stresset over de ulemper det gav, samt var hun bekymret over lillebrors sundhedstilstand.

Vi blev hurtigt enige om at lillebror skulle have nogle behandlinger før jeg kiggede på storebror. Efter 1 behandling måtte mor skifte 5 gange på en aften, og efter 3 behandlinger fik lillebror ikke længere afføringsmiddel. Han fik appetitten igen og begyndte at spise normalt, tog på, fik farve i kinderne og fuld af sund energi. Mor fik ro i maven og storebror holdt op med at være voldsom mod lillebror, helt af sig selv.

“Jeg havde ALDRIG troet at løsningen på storebrors adfærd skulle findes i lillebrors lorteble”!

“Birgitte er fantastisk dygtig til børn. Det var tydeligt at begge drengene hurtigt følte sig trygge ved hende og “lillebror” slappede fuldstændig af under behandlingerne.

Allerede den første aften fyldte han 5 bleer!”

“Lillebror” havde været på afføringsmiddel siden han blev født, havde ingen appetit, og tog ikke ordentligt på. Stemningen var derfor altid intens omkring måltiderne, og både mor og far havde meget opmærksomhed på, hvad der blev spist og hvad der blev spyttet ud. Mor og far havde en stor og begrundet bekymring for lillebrors sundhed.

“Jeg var bange for han ville dø”.

Denne bekymring bredte sig naturligt nok ud til hele dagen, og det var denne energi og stemning som storebror reagerede på. Han var en følsom dreng, der endnu ikke havde lært at forstå, kende eller udtrykke sine følelser konstruktivt. Han frustration, vrede, afmagt og sorg over at miste mors og fars opmærksomhed, blev kanaliseret direkte ud til den han tolkede som årsag til disse svære følelser – Lillebror!

Da lillebror ikke længere “forårsagede” denne trykkede stemning forvandlede storebror sig igen til den kærlige og omsorgsfulde bror han havde været.

Hjælp dit barn i bedre balance og ro med en gratis fantasirejse fra vores nye CD.
Du er samtidig tilmeld vores nyhedsbrev og vil få tilbud, inspiration og invitation til bogudgivelse:

JA TAK – jeg vil gerne modtage en gratis fantasirejse.